Примітка від Food Safety Team: повернутись на головну сторінку ви зможете, натиснувши на іконку праворуч :)

To home

Інформація стосовно впровадження СБХП

Усі найбільш розповсюджені системи безпечності харчової продукції будуються із застосуванням принципів системи HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). На нашу думку, це сталося тому, що Комісія Кодексу Аліментаріус (Codex Alimentarius) прийняла цю систему і включила її у свій документ, який називається GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE CXC 1-1969 "Загальні принципи гігієни харчової продукції". Комісія Кодексу Аліментаріус була створена у 1963 році спільно FAO та WHO для розробки міжнародних стандартів на харчові продукти. Цілями цієї програми було забезпечити у всьому світі умови, що сприяють здоров'ю споживачів, та забезпечити доброчесність у торгівлі харчовими продуктами. Кодекс Аліментаріус в перекладі з латини означає "Зведення законів про їжу" і на практиці має вигляд збірки міжнародно схвалених та поданих в єдиному вигляді нормативних документів на продукти харчування: стандартів, керівництв, гранично допустимих концентрацій (ГДК) забруднень у продуктах харчування, ГДК харчових добавок, ГДК пестицидів, ГДК ветеринарних препаратів тощо.

Візьміть до уваги такі поради від

командиFood Safety Team

Перш ніж впроваджувати систему безпечності харчової продукції, відповідальні особи і керівництво підприємства повинні усвідомити взаємопоєднаність таких кроків: вибір системи - впровадження - сертифікація системи - використання сертифіката надалі. Якщо на меті керівництва забезпечити якість продукції (а під якістю ми зазвичай розуміємо і те, що ця продукція ніяк не зашкодить споживачу), то підприємство може обмежитись впровадженням системи, побудованої на вимогах стандартів ISO 9001 та ISO22000. Але слід усвідомлювати, що, наприклад, деякі торговельні мережі у країнах Євросоюзу не визнають сертифікацію виробників за такими стандартами достатньою підставою для того, щоб прийняти продукцію такого виробника для продажу. Чому це так? Тому, що є інші стандарти на системи харчової безпечності, які більш вимогливі, ніж зазначені вище стандарти ISO.

Ви можете перейти за нижче наведеними посиланнями, щоб детально розібратися з викладеною вище інформацією та щоб свідомо обрати найбільш прийнятний для вас варіант системи безпечності харчової продукції (не соромтеся звертатись до нас за поясненнями, якщо щось буде не зрозуміло, це безплатно):

CONTACTS

Phone: +380954552516

E mail: office@ifs.pp.ua

SITE MAP

  • Main page - ГОЛОВНА СТОРІНКА
  • Consult - КОНСУЛЬТАЦІЇ З ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ IFS FOOD
  • Audit - ПІДГОТОВКА ДО СЕРТИФІКАЦІЙНОГО АУДИТУ
  • Search - ПОШУК АУДИТОРІВ ТА СЕРТИФІКАЦІЙНИХ КОМПАНІЙ
  • Ready - САМОКОНТРОЛЬ ГОТОВНОСТІ ДО СЕРТИФІКАЦІЙНОГО АУДИТУ
  • Third party - АУДИТ ПОСТАЧАЛЬНИКА ТРЕТЬОЮ СТОРОНОЮ
  • Implementation - ІНФОРМАЦІЯ СТОСОВНО ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ
  • Support - ДОКУМЕНТАЦІЯ СТОСОВНО ПІДТРИМАННЯ СИСТЕМИ
  • DSM-RSM - ІНСТРУМЕНТИ МЕНЕДЖЕРА СИСТЕМИ ЯКОСТІ ТА БХП
  • Publications- ПУБЛІКАЦІЇ ТА ДИСКУСІЇ
  • About us - ПРО НАС

DO YOU KNOW?

  • FMEA - Failure Mode and Effects Analysis
  • PDCA - Plan-Do-Check-Act
  • SWOT - Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats
  • НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Point
  • BSC - Balanced Scorecard
  • GMP - Good Manufacturing Practice
  • TPM - Total Productive Maintenance
  • IFS food - International Featured Standard Food
  • FSSC 22000 - Food Safety System Certification 22000
  • BRCGS food safety - British Retail Consortium Global Standard for Food Safety
  • Global GAP - The Worldwide Standard for Good Agricultural Practices
  • MSC/ASC - The Marine Stewardship Council/The Aquaculture Stewardship Council